Vessigebro – Ätradalens pärla bjuder på skönhet

Vessigebro är beläget utanför Falkenberg i Halland. Här väntar ett vackert och kuperat landskap, som för tankarna till Österlen eller England.

​Här i Ätradalen är läget överraskande centralt. Det är knappt två mil till Falkenberg eller den vackra kusten – upptäck fantastiska sandstränder som centrala Skreastrand eller mer vilda Långasand – och till shoppingcentret Gekås i Ullared. Och bara knappt en mil bort ligger fantastiska Åkulla bokskogar, ett av Sveriges främsta bokskogsområden.

Genom Vessigebro rinner Ätrans blå vatten. Den vackra kyrkan tornar på höjden och blickar ut över samhälle och landskap, och mitt i Vessigebro ligger aktivitetsområdet Gurkbänken – missa inte den upplevelsen!

Ätran är klassiskt laxvatten. Det är den förnämsta vildlaxälven i Sverige och i Vessigebro finns fina fiskemöjligheter. För att fiska krävs fiskekort. Det kan köpas hos ICA Nära i Vessigebro.
Ätran rinner från en mosse i V'ästergötland på 332 meters höjd över havet och faller ut i Kattegatt vid Falkenberg, en sträcka om cirka 243 kilometer.

I Vessigebro finns Ica Nära-butik, postservice, pizzeria, frisör, restaurang, vårdcentral, folktandvård och sommartid ett tempererat utomhusbad nära Vessigebroskolan.

Ullared Flädje Golfklubb ligger endast 2 km från Pensionat Ekholmen. Banan är en naturskön 18 håls hed- och skogsbana.

Välkommen till vår oas!